En søgen efter Det lokale,
Naturlige &
Selvforsørgende liv

Ejere af skortskær 2022
Karen & Brian har været sammen om Skortskær siden 2016. Karen er Havnsøaner, hvis familie drev Havnsøgården og Brian importeret fra Fyn 😉 Brian er ved at uddanne sig som kok og Karen passer gården.
æg og tomat

Vi benytter egne eller lokale råvarer.

Siden vi overtog gården i 2016, har vi dyrket jorden efter sprøjtefri metoder og naturligt gødning. Dyrene er kommet til os efterhånden og er hovedsagelig et forsøg på at være selvforsynende.

Den grønne omstilling

Vi forsøger hele tiden på at finde de løsninger som passer til stedet, men stræber på at sætte et så lille aftryk på miljøet som muligt.
Det startede med solceller og en giftfri jord, dyr som har et så godt liv som muligt, men også at holde stedet på en størrelse, som vi kan klare at passe selv.
Affald bliver sorteret i flere kategorier, end kommunen har bedt om, som vi selv kører på genbrugen. Vi har gjort det nemt for gæsterne at være med og sortere, med inddelte spande og mulighed for indsamling af  bio affald.
Vasketøjet bliver vasket med parfumefrit og allergivenligt vaskemiddel, intet skyllemiddel. Vi benytter en meget højteknologisk metode, via sol og vind til at tørre det 😀 .  Maskinerne er A+ mærket og kører kun i soltimerne.  Sengelinned og håndklæder er farvet med økologisk farvemiddel. Vi har præsteret at sænke vandforbruget, år for år, med de nye maskiner, men også ved at opfordre til at vore gæster medbringer eget linned. Vandhanerne på badeværelserne er skiftet ud med vandbesparende brusere og pt 2 sensor haner. Alle lamper bruger enten LED eller lav energi.

Faciliteter udenfor

Næste project under planlægning
Et delvist beplantet filteranlæg

Skortskær gårdsplads

Starten med solceller i 2012

Links til Medier

Sorte kaniner på skortskær

Mads & David

Hvor kommer maden fra 2021

 

kat sidder på en traktor

Manticora

Fra deres plade "to live to kill to live" 
De optog 3 del af `a farmer tale` på vores høloft og mark.

mælkebøttemark

Cabal

Fra deres plade Magno Interitus Benyttede de marken til videoen Exsanguination. 

Fritgående dyr, skortskær, havnsø

Links til avisartikler

sn.dk

 

Se vore lille video her

En sen efterårsdag 2022, lavede vi vores lille video. Med lokale aktører. Se den hele her, klik på katten 😉

kræen med briller

Vi kan altid bruge flere.

Hjælpere på gården.

andesnak med frivillig
træk med cody

Vi forsøger at give tilbage, hvad vi selv har brugt. Et forsøg derpå er at samarbejde, med Kalundborg og Holbæk kommune og give jobprøvning til dem som behøver. Vi har også erhvervspraktikanter og flere frivillige..

frivillig klapper geder

Our about

Frivillige er altid velkommen.

En frivillig hjælper i haven

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Frivillig hjælp

Find os her

Skortskær

Skortskær 2, 4591 Føllenslev

Kontakt os

+45 27 82 24 65

Email Us

mail@skortskaer.dk

DanishEnglishGerman