rødbeder, gårdbutik, skortskær

Drømmen om at være selvforsynende

Jeg har lært at dyrke mine egne grønsager, siden jeg var barn. Ikke alt lykkedes, nogle skal der øves flere gange og jeg ser mig stadig som novice. B.la er vi i gang med både at se på skovhaver og permahaver. Vi sanker hvad der af spiselige, men mindre kendte planter på grunden. Alt bliver genbrugt, fra jord til bord og serveret med omhyggelighed for vores overnattende gæster og ved vores popup begivenheder. De kan bl.a. bestilles på billetexpressen. 

Vi holder også åbent for servering ved Tour de France 2021, når der cykles forbi. Der bliver serveret morgenmad, middag og aftensmad lavet fra bunden af egne produkter.

Fritgående dyr, skortskær, havnsø

Selv dyrene arbejder

Markhaven hvor der dyrkes forskellige kål og rødbeder, samt kæmpe græskar, har grisene været hen over og vende jorden godt og de andre dyr giver go kompost til planterne. Alle dyr hjælper til på gården.

I drivhuset bugner det af tomater, som man kan selvplukke i den farve man  ønsker. Tomatillo, chili og peberfrugter er der også plads til og om vinteren salater.

Den gamle permahave dyrkes der bærbuske både rød og hvid rips, en sort af solbær, flere arter rabarber, peberrod, rød og grøn stikkelsbær og jordskokker.

I år har vi f.eks syltetøj, gule Squash og friskopgravede kartofler i butikken, samt vores lækre spegepølser, fra vores Mangalitsa grise og nyhed gedepølser. 

Vi har kaniner som vi sælger til både kæl og mad. 

fritgående dyr, havnsø, skortskær

Selve butikken

Vi laver frugt og grønt til vores BnB gæster og pintrippere, samt en lille voksende del til gårdbutikken. Der er spegepølser lavet af egne fritgående grise og geder.

Men der er også mulighed for at købe sodavand og is.

Lokale har mulighed for at komme med varer til hylderne. Det er en del af vores måde at give tilbage til området og hjælpe hvor vi kan. Der er b.la øl fra den gamle brygger, vin fra Agerbo vin og Pias strik.